Het heilige land - Reisverslag uit Utrecht, Nederland van Margriet - WaarBenJij.nu Het heilige land - Reisverslag uit Utrecht, Nederland van Margriet - WaarBenJij.nu

Het heilige land

Door: Margriet

Blijf op de hoogte en volg Margriet

13 Juli 2009 | Nederland, Utrecht

Over drie dagen ga ik weer op reis. Deze zomer brengt El Al Israel Airlines mij naar Israël en de Palestijnse gebieden!
Van 22 augustus tot en met 3 augustus vindt namelijk de vierde Young Adult Conference van Sabeel plaats. Sabeel is een Palestijnse christelijke organisatie voor bevrijdingstheologie. Ze organiseert komende zomer een reis voor mensen van rond mijn leeftijd waarbij we twee weken lang allerlei plaatsen zullen bezoeken en met verschillende organisaties in contact zullen komen. Zomaar een greep uit het programma:
- Jeruzalem / Betlehem / Jericho / Dode Zee / het meer van Tiberias
- avond Midden-Oosterse muziek
- middernachtsmis in de Heilige Grafkerk in Jeruzalem
- een Palestijns vluchtelingenkamp in Betlehem
- ontmoeting met Michel Sabbah (aartsbisschop te Jeruzalem van 1987-2008 )

En nog veel meer!
Ik kom een paar dagen eerder aan in Israël, om nog wat dingen te doen die niet op het programma staan. Tijdens het lezen in de Lonely Planet (ODE aan de Lonely Planet) las ik dat er een organisatie is die regelt dat je shabbat kunt vieren bij een Joods gezin. Count me in, dacht ik, en nu mag ik a.s. vrijdagavond bij een rabbi en zijn gezin op bezoek!
Verder hoop ik nog Qumran te bezoeken, waar de Dode Zeerollen zijn gevonden (mag je eigenlijk niet missen als theologiestudent toch?), de plaats Haifa en het Yad Vashemmuseum. We zien het wel. Ik heb er in ieder geval onwijs veel zin in!

Margriet

Mijn naam is Margriet. Deze weblog ben ik begonnen toen ik in 2009 voor de tweede keer India bezocht met een vrijwilligersorganisatie. Erg handig voor de reizen die volgden. Want ik hou van reizen: vliegen, ontmoeten, liften, treinen, mensen, culturen, ... Wil je meer weten - lees dan m'n weblogs maar! Groetjes, Margriet

Actief sinds 25 Maart 2008