A bunch of Americans & the holy land
Door: Margriet
Blijf op de hoogte en volg Margriet
23 Juli 2009 | Israel, Jeruzalem
Ik dus moet weer even omschakelen naar het Nederlands. Het is erg tof tot nu toe. Hebben een toer door de oude stad gedaan, waterpijp gerookt, en vandaag een 'contemporary way of the cross' gedaan: de 14 stations of the cross (wat is dat in het NL?) langsgelopen maar dan door de ogen van Palestijnse christenen. Een vrouw gesproken die haar huis uit is gegooid waar ze al 57 jaar woonde. Haar man overleed ter plekke doordat de soldaten hem uit zijn rolstoel schopten. Nu wonen er Joodse kolonisten en zij woont 50 meter verderop in een tent, terwijl het gebied officieel nog van de Palestijnen is. De verhalen van de mensen die hier wonen zijn zo indrukwekkend. Ik denk dat het allemaal nog wel even tijd kost om het goed te laten bezinken.
Verder iemand van de VN gesproken en bisschop Younan. Morgen krijgen we een aantal mensen van Israelische organisaties die zich inzetten voor vrede te spreken en gaan we ons verplaatsen naar Betlehem! Verder is het zo'n 40 graden en wordt het morgen nog lekker wat warmer.
Salaam,
Margriet
23 Juli 2009 - 19:11
Je Grote Zus:
klinkt inderdaad indrukwekkend zeg, echt bijzonder om mee te maken lijkt me..
dikke kus -
23 Juli 2009 - 20:02
Dora:
Thanks voor de update Maria! Take your time for digestion!
Shit hé, dat die vrouw nog steeds in een tent woont. Is er in de afgelopen vier maanden niet veel voor haar veranderd...
Heb een goede tijd verder op de Westbank! En enjoy je gezelschap:-)
24 Juli 2009 - 05:59
Papa:
Lieve Margriet,
Best confronterend zeg, alles wat je ziet en hoort. Kan je het allemaal een plek geven? Er komt veel op je af. -
25 Juli 2009 - 06:30
Ciska:
Je maakt heel wat mee daar en wat een enorme hitte!We zien uit naar je verhalen. We leven vanuit Assen (en Duitsland) met je mee.
Veel liefs. -
27 Juli 2009 - 21:32
Deborah Hinsenveld:
Hoi Margriet!
Grappig dat ik je hier tegen kom op waarbenjij.nu
We 'kennen' elkaar van Wervel/Ronduit..
Tof dat je in Israel zit! Ik ben er al 4 x geweest en ga 18 augustus weer!
Het zullen idd wel indrukwekkende verhalen zijn wat je hoort daar! Ga je het ook nog van de andere kant bekijken? De Joodse kant zeg maar?
Fijne tijd nog even in het o zo mooie Israel! :D
Groetjes Deborah
P.s. stations of the cross = stadia van het kruis