Terug in Jerusalem - Reisverslag uit Jeruzalem, Israel van Margriet - WaarBenJij.nu Terug in Jerusalem - Reisverslag uit Jeruzalem, Israel van Margriet - WaarBenJij.nu

Terug in Jerusalem

Door: Margriet

Blijf op de hoogte en volg Margriet

02 Augustus 2009 | Israel, Jeruzalem

Ha allemaal,

ik ben weer terug in Jeruzalem! Heb weer een heleboel meegemaakt. Na de onwijs relaxte ervaring van de Dode Zee en een vijfsterrenhotel in Jericho reisden we af naar Galilea! Daar hebben we allerlei mensen gesproken die werkzaam zijn in verschillende kerken en voor organisaties die zich inzetten voor vrede en gelijkheid.

We hebben veel plaatsen gezien zoals Kana, Kapernaüm (heet heet heet! Zo'n 47 graden), Tiberias... supercool was een tochtje met een boot over het meer van Tiberias. We hebben Nazareth gezien en hebben daar verschillende mensen ontmoet, waaronder bisschop Khoury, een heel inspirerende man. We hebben 2 ouders gesproken van 2 jongens van 19 en 18 die zijn omgekomen tijdens de oktoberintifada een aantal jaren geleden.

Een schokkend moment was vanochtend toen we op weg waren naar het kantoor van Sabeel voor het laatste lecture over bevrijdingstheologie en ee slotviering met Naim Ateek. We hoorden dat de vrouw die we aan het begin van de conferentie had gesproken, de vrouw die in een tent woont omdat Israëlische soldaten haar uit het huis hebben gedreven (ik schreef er eerder over) haar tent uit is gezet. Vannacht kwamen er Israëlische soldaten die haar eruit weg hebben gejaagd en de tent hebben vernietigd. Ook hebben zij twee andere Palestijnse families uit Oost-Jeruzalem uit hun huizen verdreven. Bizar om te zien en mee te maken...

momenteel ben ik in het Austrian Hospice. Vanavond hebben we met de mensen die nog niet teruggegaan zijn naar hun land van herkomst een slotbarbeque wat erg gezellig gaat worden! Mijn facebookvriendenaantal breidt zich uit met allerlei internationale contacten hier en daar en ik vind het erg tof en verrijkend om hen te kennen! Ik heb heel veel nieuwe indrukken en ervaringen opgedaan deze twee weken en het zal vast nog even duren om het allemaal te verwerken. Het was indrukwekkend, schokkend, bijzonder en mooi...

Salaam,

Margriet

• 07 Augustus 2009 - 14:13

Martin:

Gaaf om te lezen zeg. Als ik het zo begrijp, aanvaard jij ook binnenkort de terugreis. Behouden thuiskomst!

Margriet

Mijn naam is Margriet. Deze weblog ben ik begonnen toen ik in 2009 voor de tweede keer India bezocht met een vrijwilligersorganisatie. Erg handig voor de reizen die volgden. Want ik hou van reizen: vliegen, ontmoeten, liften, treinen, mensen, culturen, ... Wil je meer weten - lees dan m'n weblogs maar! Groetjes, Margriet

Actief sinds 25 Maart 2008