"Pray for a partner" - Reisverslag uit New Delhi, India van Margriet - WaarBenJij.nu "Pray for a partner" - Reisverslag uit New Delhi, India van Margriet - WaarBenJij.nu

"Pray for a partner"

Door: Margriet

Blijf op de hoogte en volg Margriet

22 Juli 2008 | India, New Delhi

Jhai Masheeki,

Zaterdag/zondagnacht kwamen we met het hele team aan in Delhi. De warmte kwam ons al tegemoet! Helaas waren 5 koffers niet aangekomen, waarschijnlijk bij de transfer op London is er iets misgegaan. Ook mijn koffer was er nog niet. Het duurde daarom allemaal wat lang voordat we eindelijk van het vliegveld af waren, waar we door twee lokale stafmensen van YWAM werden opgewacht. Na een enerverende taxirit kwamen we rond een uur of drie 's nachts bij ons hostel aan.

Zondagmorgen hebben we toen lekker uitgeslapen en bijgekomen van de reis, en 's middags punjabis gekocht met een aantal teamleden van hier. Het was heel erg leuk om iedereen hier weer te zien.
Op een gegeven moment was ik met een van de ywamers hier aan het praten, een studente van 25. Plotseling vroeg ze "Margriet, when are you planning to get married?" Ehm, dacht ik. Ik antwoordde iets in de trant van dat ik dat wel zou zien wanneer ik de juiste persoon was tegengekomen, of iets dergelijks, waarop zij compleet verbaasd was. Was ik niet aan het bidden dan voor een man dan? Nee, zei ik. Zij wel. Ze verzekerde me ervan dat het echt heel erg goed was om vanaf je zestiende te bidden voor een partner. Ik zei dat ik daar eigenlijk nog niet echt mee bezig was, dat dat in Nederland wel anders gaat. Toen zei ze: "If you don't pray I will pray." Fijn dat er voor me gebeden wordt ;)

Leuk dus om al die verschillen tussen de culturen weer mee te maken! Iedereen is hier gezond behalve 1 meisje, maar ik denk dat het vooral de klimaatverandering is waar ze even de eerste paar dagen aan moet wennen. Vandaag en de rest van de week gaan we helpen bij pre schools (kleuterscholen), feeding programs, house visiting, medical clinic etc, allemaal in twee sloppenwijken. Verder hebben we met het ywamteam hier ook bijbelstudies en andere 'teamtijden'. Zaterdags zijn we vrij en zondag is een "kerkendag" waarop we verschillende kerken hier langsgaan.

Groetjes uit India!

Margriet

• 22 Juli 2008 - 14:03

Dora Duck :

Hi Maria!!
    Leuk leuk, om je eerste berichtje van Indiase bodem te lezen. Fijne gedachte dat iemand voor je bidt om aan de man te komen. Moi heeft ook zo'n bidder (maar zij is al 54, en oma) in Bangalore:-).
    Een hele mooie tijd verder gewenst. Ik blijf je checken!:-) Hartelijke groetjes aan je geweldige (mede)teamleider!!
    En 'k hoop voor jullie dat die koffers volgens Nederlandse begrippen snel zullen arriveren.
    lieve groetjes,
    Oma Duck

• 23 Juli 2008 - 09:23

Ria Moerman:

Hoi Margriet,

Wat een feest om iets te lezen over jouw belevenissen. Heb een goede tijd daar!

Ria

• 23 Juli 2008 - 18:18

Anja Reker:

hey margriet,

leuk om mee te lezen met je. veel sterkte, plezier, wijsheid en wat niet meer....

• 26 Juli 2008 - 06:31

Ilseeeee:

lieverd in the same country.. nice to read!
    lekker he die warmte.
    en weet je wat
    IK HEB EEN SAAREE
    jaja haha
    nou doeidoei tot bij de afsluitdienst(L)

Margriet

Mijn naam is Margriet. Deze weblog ben ik begonnen toen ik in 2009 voor de tweede keer India bezocht met een vrijwilligersorganisatie. Erg handig voor de reizen die volgden. Want ik hou van reizen: vliegen, ontmoeten, liften, treinen, mensen, culturen, ... Wil je meer weten - lees dan m'n weblogs maar! Groetjes, Margriet

Actief sinds 25 Maart 2008