Moddervoeten, massages en terugvlucht - Reisverslag uit Assen, Nederland van Margriet - WaarBenJij.nu Moddervoeten, massages en terugvlucht - Reisverslag uit Assen, Nederland van Margriet - WaarBenJij.nu

Moddervoeten, massages en terugvlucht

Door: Margriet

Blijf op de hoogte en volg Margriet

10 Augustus 2008 | Nederland, Assen

Ik ben weer veilig in Nederland aangekomen! Vanuit mijn ouderlijk huis dan de laatste blog over de afgelopen week.

Dinsdag was onze laatste werkdag. 's Avonds gingen we met z'n allen naar Jasola voor de laatste keer, medische kliniek en voedings- en weegprogramma's. Toen alles afgelopen was en we door de sloppenwijk terug wilden lopen naar het zespersoonsbusje waarin we met z'n elven terug zouden naar ons hostel, begon het keihard te plenzen. Regenseizoen...

Het had weinig zin om te wachten tot het droog was, aangezien dat hier wel een hele tijd kan duren. We besloten dus om terug te rennen naar het busje. Dat betekende dwars door de sloppenwijk, op je teenslippers, terwijl een deel van de wijk ontzettend zanderig is en de mensen daar overal en nergens hun behoefte doen. Een aantal keer gleden we uit over zachte modderige dingen waarvan we niet willen weten of het koeienvlaai, mensenpoep, modder of iets anders was. In plassen modder en regen verloor ik tot drie keer toe mijn slippers terwijl ik tot mijn enkels in de troep stond. Volgens mij heb ik me nog nooit zo smerig gevoeld.

Daarom was het überrelaxed toen we, nadat we woensdag de laatste souvenirs hadden ingeslagen, donderdag met de acht meiden naar het beautycentrum gingen! Voor bij elkaar zo'n 10 euries ben ik drie en half uur lang helemaal in de watten gelegd: body massage, facial massage, wenkbrauwen epileren, feet massage... echt heerlijk. Ultiem genieten. Na deze uurtjes relaxen hebben we toen nog chocolade brownies gegeten in het winkeltje ernaast, kortom: na die weken heeft het vrouwelijke deel van het team een ultiem relaxte dag gehad!

Natuurlijk hebben we die dagen ook afscheid moeten nemen van iedereen. Bijzonder om te zien hoe goed we elkaar konden leren kennen in zo'n korte tijd. Voor mij was het de tweede keer dat ik de mensen ontmoette en ook nu heb ik ze nog meer leren kennen. Dat was superleuk.

Vrijdag waren we de hele dag aan het terugvliegen; op één koffer na is alle bagage ook aangekomen, gelukkig. Zaterdag was de laatste dag op Heidebeek (Heerde) en hebben we 's avonds een slotdienst gehad waarbij alle teams kort iets vertelden over wat ze hadden gedaan.

We kunnen terugkijken op een fantastische reis! Iedereen heeft heel veel geleerd en ook heel veel kunnen doen. We hebben elkaar leren kennen en geprobeerd Jezus' liefde te laten zien. Het heeft ons gevormd en we konden uitdelen. We hebben gezien dat God goed voor ons is geweest, ook als het moeilijker was.

Kortom... het was een supertijd!

• 11 Augustus 2008 - 08:55

Daph:

Marg!Je bent weer terug! :-D Cool! Wanneer ben je weer in Utreg, zodat ik je foto's kan zien, we samen weer kunnen eten en Utreg onveilig maken? Ben benieuwd naar al je verhalen! Tot snel! Liefs, Daph

• 13 Augustus 2008 - 16:42

Gert-Jan:

Heej, welkom terug!

• 14 Augustus 2008 - 14:35

Paul Moerman:

Beste Margriet,

Je hebt Gods koninkrijk mede een beetje groter mogen maken...
    Bedankt voor je openhartig en humoristisch verslag over de meest ellendige toestanden die je hebt meegemaakt.