Nieuw berichtje vanuit Delhi!
Door: Margriet
Blijf op de hoogte en volg Margriet
30 Juli 2008 | India, New Delhi
weer een berichtje vanuit het warme, warme Delhi! Met zo'n 40 graden en een stralende zon is het hier redelijk uit te houden. Het lijkt me leuk om even wat te vertellen hoe een dag er hier voor ons bijvoorbeeld uitziet.
Gisteren bijvoorbeeld; 's ochtends ben ik naar het feeding program geweest. Samen met een reisgenootje en twee stafmensen van hier gingen we naar de sloppenwijk, Jasola. Eenmaal daar aangekomen stormen de kids op ons af die allemaal "Didi, namaste!" ("Hallo zusje") roepen. Ze willen dat je ze optilt, een paar spelletjes met ze doet, dat je in je gebrekkige Hindi een paar woordjes terugzegt of wat dan ook; ze worden er blij van alleen al vanwege onze komst hier. Bijzonder. Dan lopen we naar verschillende huizen toe waar families wonen met ondervoede kinderen. In veel families is een van de ouders al overleden en de andere ouder de hele dag aan het werk; kinderen zijn vaak dus hele dagen alleen, zelfs de kleine baby'tjes, die vinden we dan huilend op een soort gammel bed. Ze krijgen van ons voedingssupplementen en drinken en ze worden gewogen.
Gisteren kwam er vanuit het niets ineens een vrouw naar ons toe. Ze hield een soort pakketje in haar hand waar uiteindelijk een baby in bleek te zitten. Precies op tijd geboren, maar toch was het hooguit 25 cm lang; handjes van zo'n 2 cm, echt schrijnend om te zien. De vrouw was zelf ook ondervoed en kon het kind dus geen voeding geven. 's Middags na de bijbelstudie met het team hier hebben we meteen medicijnen, eten en melkpoeder enzovoorts gekocht en we hopen dat het gaat werken allemaal.
Dit soort indrukken zijn natuurlijk best heftig om te zien en iedereen moet dus ook genoeg rust nemen om alles een beetje te verwerken. Tegelijkertijd hebben we het ook ontzettend gezellig en 's avonds zijn we vaak met z'n allen aan het kaarten of iets dergelijks. Dat is erg leuk! :)
Dat was het voor nu,
een warme, zonnige groet vanuit het verre oosten,
Margriet
30 Juli 2008 - 10:39
Daph:
Hey Marg! Wow, wat je allemaal meemaakt, indrukwekkend! Is het wel een beetje uit te houden daar? En hoe is de spiritual warfare going on? Geen last van hopelijk? Ik hoop snel weer van je te horen! Gods blessings with the greatgreatgreat work you're doing! Or, actually, it's Jesus doing the work!
Love you, X Daph